Saturday, September 29, 2012

Pasta with red peppers and veggie mince/Makaron z czerwonymi paprykami i wegetaranskim mielonym


Makaron z czerwonymi paprykami i wegetariańskim mielonym





Piękno gotowania potraw wegetariańskich w UK wiąże sie z łatwoscią dostępu do bezmięsnych półproduktów. Tym razem wybrałam wegetariańskie mielone (quorn mince), które można kupić w każdym supermarkecie.
Z reguły "magia" mojej kuchni to nic innego jak wykorzystanie tego, co chwilowo mam w lodówce i wrzuceniu tego do garnka (-ów).



Potrzebne:
dwie czerwone papryki
duża cebula
dwa ząbki czosnku
kilka pieczarek (5-7)
puszka pomidorów
łyżka koncentratu pomidorowego
szklanka mrożonego wegetariańskiego mielonego
oliwa z oliwek
lyżeczka ziół prowansalskich
świeża bazylia
vegeta/kucharek
parmezan
250g makaronu

Sposób wykonania:

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.

Do głebokiej patelni wlej oliwę i wrzuć poszatkowaną cebulę. Gdy się podsmaży dodaj przepuszczony przez praskę czosnek. Pozwól tym składnikom sie przesmażyć i po 2-3 minutach dodaj pokrojone pieczarki, paprykę i mielone. Przykryj patelnię pokrywką i podduś przez 10 minut. Po tym czasie dodaj pomidory z puszki, zioła, łyżeczkę vegety i koncentrat. Pogotuj przez kolejne 10 minut, dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj ugotowany makaron, wymieszaj i gotowe!
Gdy danie jest już na talerzu udekoruj świeżą bazylią, świeżo zmielonym pieprzem i parmezanem.
Pyszne, szybkie i wegetariańskie!


The beauty of cooking vegetarian dishes in UK is the easy access to meatfree produce. This time I chose veggie mince, which you can buy in almost every supermarket.

Usually the” magic” of my cooking is simply and includes a use of whatever I have in my fridge at the moment, and throwing it all in a pot (-s). This is what happened this time:)

Pasta with red peppers and veggie mince

You need:

Two red peppers

 One big onion

Two cloves of garlic

Few cup closed mushrooms (about 5-7)

One tin of chopped tomatoes

One tablespoon of tomato puree

One cup of frozen veggie mince

Oil of olive

One spoon of herbs of Provence

Salt /Black pepper

Grated parmesan

250g of pasta

 

Cook pasta accordingly to the instructions on the pack.

Meanwhile, in a big pot, fry chopped onion, add crushed garlic. Let it fry for 2-3 minutes until the onion softens. Then add frozen mince, chopped peppers, sliced mushrooms, the contents of the tin, tomato puree and stir it all together. Add some water/vegetarian stock to form a sauce, cover with a lid, and let it boil for 10-15 minutes (until the vegetables soften), add herbs, salt and pepper. Add boiled pasta and stir together. Place on the plate, sprinkle some parmesan and decorate with basil leaves.

Enjoy!

4 comments:

  1. Oh my does this just look amazing!!!! I will have to bookmark this as we are big on pasta and veggies! Thanks so much for sharing! I look forward to following along with you! Nicole

    ReplyDelete
  2. Nie wiedziałam, że jest wegetariańskie mielone:) Ciekawią mnie składniki, chyba zmielone warzywa? Ja nie jem mięsa i wymyślam różne dania. W Polsce takiego mielonego brak, a szkoda bo przydałoby się:(

    ReplyDelete
  3. Dear Nicole,
    pasta is number one on my list! Your's look great!!! Thank you for that!
    All the best and wellcome
    Elisabeth

    ReplyDelete
  4. This pasta looks so delicious! Thanks for the recipe!
    Jody

    ReplyDelete